Gezondheid Tips
Image default
Diensten

Blije paarden met Equilin paardenvoer

Wist je dat in artikel 1.3 van de Wet Dieren verwezen wordt, net als in Europese verdragen, naar de 5 vrijheden van Brambell. Door de verwijzing naar de intrinsieke waarde gaat het niet alleen om de primaire levensbehoeften, maar juist ook om positief welzijn en hebben een leuk en waardig leven voor paarden. Opvallen is dat beperkingen in deze 5 vrijheden nagenoeg allemaal leiden tot maagproblemen bij paarden.

Bij Equilin geloven we in het teruggaan naar de basis. De ruwvoerbehoefte en daarop passend een evenwicht en gezond krachtvoer en supplement dieet dat geschikt is voor recreatiepaarden, sportpaarden en jonge veulens en pony’s. Ontdek ‘Het Nieuwe Voeren’ nu zelf en start vandaar nog!

Bijwerken van Equilin paardenvoeding

Bij paarden met nierproblemen kan het voorkomen dat zij een teveel aan magnesium niet goed kunnen uitscheiden, waardoor te hoge waardes ontstaan in het bloed. Paarden met nierfalen worden echt heel ziek. Raadpleeg in deze gevallen altijd een dierenarts. Maar de ingrediënten van Equilin paardenvoer zijn in principe altijd veilig in de aangegeven doseringen. Maar we sluiten individuele overgevoeligheidsreacties niet uit. Sommige symptomen, zoals lichte koliek, sufheid en bultjes kunnen de eerste weken voorkomen. Maar deze verdwijnen binnen 2 tot 3 weken. Paarden met darmklachten in 7 dagen wennen aan Equilin. Daarna kun je starten met de reguliere opbouwdosering.

Waarom kan IMMUNO paardensupplement niet continu gevoed worden

Als supplementen kruiden bevatten moet altijd een stopperiode worden ingelast om gewenning te voorkomen. De kruiden verliezen anders hun werkzaamheid en zullen steeds meer gegeven moeten worden voor hetzelfde gewenste resultaat. IMMUNO bevat o.a. brandnetel en mariadistel, deze worden effectief na 6 tot 8 weken. Het is dus raadzaam om 14 tot 30 dagen BASIC paardenvoeding te geven en bij chronische aandoeningen eventueel weer verder te gaan met IMMUNO. Voor effectief meetbare resultaten moet er binnen 3-5 weken effect merkbaar zijn. Hiervoor zijn voor een paard 2 verpakkingen nodig van elk 6,8kg.

Wordt Equilin paardenvoer goed gegeten?

Door relatief hoge concentraties van de ingrediënten in de producten en er geen onnatuurlijke smaakstoffen worden toegevoegd, kan het voorkomen dat paarden en veulens even moeten wennen aan de smaak. In 9 van de 10 gevallen eet het paard doorgaans alles probleemloos tot een week na gewenning. Daarom adviseren wij om dit in enkele dagen op te bouwen tot de opbouwdosering. De producten kunnen vermengd worden met gewoon voer of met slobber en ander lekker voer.

Hoe zit het drachtige merries

Tijdens de dracht is Equilin BASIC een uitstekend paardensupplement om te voeren. Vooral magnesium heeft een positieve invloed op de botten en gewrichten van merrie en veulen. Bij magnesiumtekort wordt het magnesium bij de merrie uit de botten vrijgemaakt, dit gaat gepaard met het vrijkomen van calcium en fosfor wat botontkalking tot gevolg heeft. Zowel merrie als veulen zullen sterkere botten ontwikkelen bij magnesiumsuppletie en een juiste calcium / fosfor balans.

Gebruikt door professionals

Paardenvoeding van Equilin wordt steeds vaker ontdekt door paardeneigenaren, liefhebbers en maneges. Het is te koop via dierenartsen en erkende therapeuten en professionals, maar ook direct online via de webshop. Vraag gerust jouw dierenarts of therapeut voor een probeerverpakking.

https://www.equilin.eu/