Gezondheid Tips
Image default
Gezondheid van vrouwen

Wat zijn dekbedovertrekken?

WAT IS EEN DEKBEDOVERTREK?

Een dekbedovertrek is een populair beddengoed item gemaakt van twee lengtes van stof, aan elkaar genaaid met de juiste vulling om warmte en comfort te geven. Hoewel het een perfect winteraccessoire is, kunnen dekbedovertrekken met een lichtere vulling ook het hele jaar door worden gebruikt door mensen die liever in een kamer met airconditioning slapen. Net als matrassen en lakens zijn er ook dekbedovertekken in verschillende maten en kan men kiezen op basis van de matrasmaat.

HOE KIES IK EEN DEKBEDOVERTREK?

Het is geen raketwetenschap om te bepalen wat voor u het beste type dekbedovertrek is. Kennis van de stof, de vulling, de warmte en de weersomstandigheden zijn voldoende om een keuze te maken die het waard is om in te investeren. Kennis van de verzorgings- en wasvoorschriften helpt ook om te begrijpen welk onderhoud het dekbed vereist.

Het afstemmen van het gewicht van uw dekbed op de warmte van uw omgeving is de belangrijkste stap bij het kiezen van het beste dekbed voor u. Velen van ons slapen in een warme omgeving vanwege een schuimmatras, een warm klimaat, een hogere lichaamstemperatuur door ouderdom, of zelfs dat glas wijn bij het eten. In een warme omgeving is een licht donzen dekbed of donsdeken de beste keuze. Als u twijfelt, ga dan voor lichter. U kunt altijd een deken toevoegen, maar een warm dekbed kan niet worden gekoeld. Aan de andere kant hebben mensen die in een koud klimaat wonen een dik dekbed nodig als de buitentemperatuur onder nul daalt en het huis gewoon niet warm kan blijven. Voor kinderen is het kiezen van eeen juiste kinder dekbedovertrek heel erg belangrijk. 

Het juiste beddengoed voor kinderen kiezen betekent begrijpen welk beddengoed uw kind een veilige, gezonde en comfortabele nachtrust zal bezorgen. 
Niet-allergeen en vrij van chemicaliën en toxines – omdat katoen een natuurlijk, organisch materiaal is, is het vrij van de chemicaliën waarmee kunstmatige materialen worden gemaakt en nog steeds kunnen bevatten. 
Zij die alleen slaen of niet ervan houden om een dekbedovertrek te delen kunnen gerust kiezen voor eenpersoons dekbedovertrek. 

De 1 persoons dekbedovertrek begint meestal bij 86 centimeter breed, terwijl oversized queensize dekbedovertrekken ongeveer 98 centimeter breed zijn. Een standaard king dekbed is 96 centimeter breed, en oversized opties zijn ongeveer 115 centimeter breed. Als u een breed dekbed wilt, maar niet de sprong wilt maken naar de volgende standaardmaat, kan deze optie een goed compromis zijn. 

dekbedovertrek

https://www.ooglidontsteking.nl/last-van-zweten-tijdens-slapen/