Gezondheid Tips
Image default
Schoonheid

Een aantal tips om je haar te wassen met natuurlijke shampoo

Wil je je haar niet meer wassen met shampoo uit de winkel, maar met natuurlijke shampoo dan zul je waarschijnlijk ermee veel probleem kennen. Het gaat de eerste week goed maar daarna krijg je vet haar dat er niet meer uitziet. Doordat je haar er vies en vettig er uit gaat zien heb je de neiging om weer shampoo uit de winkel te gaan gebruiken. Maar dat hoeft niet als je de volgende tips gebruikt om je haar te wassen met natuurlijke shampoo.

Zorg dat je je haar grondig wast

De meeste mensen wassen haar met normale shampoo, spoelen het haar uit en doen daarna gelijk conditioner in. Dit is heel goed te doen met normale shampoo, maar niet de juiste manier om het te doen met natuurlijke shampoo. Zorg ervoor dat je met natuurlijke shampoo je haar en hoofdhuid goed inmasseert en sla geen stukken over. Dit is goed voor je haar en het heeft ook een heel ontspannend effect. Spoel je haar vervolgens goed uit. 

Je haar twee keer wassen

De eerste keer haar wassen met natuurlijke shampoo is om vet, resten van stylingproducten en andere viezigheid van je haar los te maken. De twee keer je haar wassen is om je haar grondig te reinigen. Daarom is het aan te raden om je haar ook de tweede keer grondig te reinigen. Na het uitspoelen van je haar voelt het niet glad aan, maar juist heel stroef in tegenstelling bij normale shampoo.

Spoel je haar met kruidenthee of appelazijn

Is je haar schoon dan kan het voelen als een touw of haar vol met klitten. Dit kan komen doordat het haar moet gewennen aan de natuurlijke shampoo. Ook kan het zijn dat je haar iets extra’s nodig heeft om het weer glad te maken. Wil je je haar nog beter verzorgen dan doe je na het wassen met de natuurlijke shampoo je haar spoelen met kruidenthee of appelazijn. Heb je vettig haar en een vet hoofdhuid dan werkt afspoelen met appelazijn heel goed. Heb je droog of normaal haar dan helpt hibiscus thee, lavendel thee of kamille thee heel goed.

Borstel je haar elke dag goed

Je haar borstelen is heel goed en het stimuleert de haarvaten en daardoor verbetert het de bloedcirculatie. Ook brengt het hoognodige zuurstof en voedingsstoffen richting de haarvaten. Borstel je je haar niet goed uit dan kan dat zorgen voor een vette hoofdhuid. Zacht je haar borstelen geeft je haar weer glans en legt de schubben plat waardoor je haren licht gaan reflecteren. Borstelen is heel goed en geeft reiniging aan je haar en hoofdhuid. Je zorgt ermee dat het oud haar, restjes, chemische producten en dode huidcellen verwijdert. Overigens is aan te raden niet te intensief te borstelen want dat kan tot haaruitval leiden.