Gezondheid Tips
Image default
Aandoeningen en ziekten

Alle feitjes over voetschimmel

Voetschimmel is een veel voorkomende infectie die iedereen kan treffen. Het begint meestal als een klein rood of wit plekje op de huid, maar kan zich snel uitbreiden en irritatie veroorzaken. Voetschimmel gedijt in warme, vochtige omgevingen, dus je vindt het vaak in sportscholen, kleedkamers, en openbare douches. De beste manier om voetschimmel te voorkomen is je voeten schoon en droog te houden, en te vermijden op blote voeten in openbare plaatsen te lopen. Als je denkt dat je voetschimmel hebt, ga dan naar de dokter voor behandeling.

Wat is voetschimmel?

Voetschimmel, ook bekend als tinea pedis, is een veel voorkomende infectie die iedereen kan treffen. Het begint meestal als een klein rood of wit plekje op de huid, maar kan zich snel uitbreiden en irritatie veroorzaken.

Hoe krijg je voetschimmel?

Voetschimmel wordt meestal verspreid door contact met besmette oppervlakken, zoals handdoeken, vloeren, of schoenen. Het kan ook verspreid worden door direct contact met een besmette persoon.

Wat zijn de symptomen van voetschimmel?

De meest voorkomende symptomen van voetschimmel zijn rode of witte vlekken op de huid. Andere symptomen kunnen jeuk, droogheid en een schilferende huid zijn. Als de infectie zich uitbreidt, kun je ook blaren of zweren krijgen.

Hoe voorkom je voetschimmel?

De beste manier om voetschimmel te voorkomen is je voeten schoon en droog te houden, en vermijd het lopen op blote voeten op openbare plaatsen. Je moet ook schoenen dragen die goed passen en je voeten laten ademen. Ook is het belangrijk dat je droge schoenen draagt en je schoenen fris houdt. Dat wil zeggen, vrij van bacteriën en schimmels. Een goede schoendroger is dan ideaal en zorgt ervoor dat al je schoenen automatisch altijd droog en fris zijn. Bij Shoefresh kun je verschillende type schoendrogers aanschaffen. Gebruik ze voor je dagelijkse schoenen of zwetende sportschoenen.

Als je denkt dat je voetschimmel kunt hebben, ga dan naar de apotheek voor een antischimmel crème of raadpleeg je arts voor behandeling.