Gezondheid Tips
Image default
Aandoeningen en ziekten

Hoe kies je het beste en veiligste hondenspeelgoed?

Hoe kies je het beste en veiligste hondenspeelgoed?

Voor honden en andere huisdieren is speelgoed geen luxe, maar een noodzaak. Speelgoed is belangrijk voor het welzijn van uw hond. Speelgoed helpt verveling tegen te gaan wanneer u uw hond thuis moet laten, en biedt troost wanneer ze zich nerveus voelen. Speelgoed kan zelfs helpen voorkomen dat uw hond bepaald probleemgedrag ontwikkelt.

Hoewel katten behoorlijk kieskeurig kunnen zijn over speelgoed, zijn honden vaak meer dan bereid om te spelen met elk voorwerp waar ze hun poten maar op kunnen krijgen. Dat betekent dat u de speeltijd van uw hond nauwlettend in de gaten moet houden om “ongeplande” activiteiten te voorkomen.

Puppy speelgoed

Puppy’s verkennen de wereld via hun mond, dus ze kauwen op alles waar ze hun tanden in kunnen zetten. Door ze speeltjes te geven die hun bijtinstincten bevredigen, is de kans groter dat u uw schoenen en sokken niet vernielt.

Tijdens de periode van de snelle ontwikkeling van een puppy, van 2 maanden tot 10 maanden, is het belangrijk om ze geschikt speelgoed te geven, en zowel het hondenras als de persoonlijkheid kunnen een rol spelen in welk puppy speelgoed de favorieten van uw pup kunnen worden. Als uw puppy bruist van energie en graag een uitdaging aangaat, zullen ze dol zijn op een speeltje dat ze uit elkaar kunnen puzzelen, of een speeltje dat traktaties afgeeft. Sommige puppy’s vinden het heerlijk om lekker te knuffelen met een zacht speeltje, terwijl andere honden het juist aan flarden kunnen scheuren. Lees verder om te ontdekken welke speeltjes en traktaties u uw puppy kunt geven om pijnlijk tandvlees te verzachten en het ongemak van het doorkomen van de tandjes weg te nemen.

Wat u moet weten over speeltjes voor puppy’s die tandjes krijgen

Of u uw puppy nu helpt bij het doorkomen van de tandjes, hem of haar goed gedrag aanleert of gewoon wilt genieten van het speelplezier, speelgoed van goede kwaliteit dat geschikt is voor zijn leeftijd en grootte is net zo belangrijk voor de ontwikkeling van de hond als training en beweging.

Als puppy’s ongeveer vier maanden oud zijn, beginnen ze tandjes te krijgen, omdat hun melktanden worden vervangen door volwassen tanden en kiezen. In dit stadium lijkt het kauwen wel een obsessie voor uw puppy en kauwt hij op van alles en nog wat. Zoals elke ouder van een baby die tandjes krijgt weet, is het krijgen van tandjes pijnlijk, dus heeft uw puppy manieren nodig om het ongemak van pijnlijk tandvlees te verminderen.

Bijtspeeltjes

Bijtspeeltjes kalmeren uw puppy en geven u de kans om hem te leren waar hij wel en niet op mag kauwen. Geef uw hond bijvoorbeeld geen speelgoed dat lijkt op taboe-artikelen, zoals een piepend schoenspeeltje. De grootte is ook een belangrijke overweging. Speeltjes die gemaakt zijn voor de kleine bekjes van een puppy van 8 tot 10 weken oud, kunnen een kind van 6 tot 9 maanden oud doen stikken. Lees altijd de richtlijnen van de fabrikant om er zeker van te zijn dat het speelgoed geschikt is voor de leeftijd en de grootte van uw hond, en dat het getest is op veiligheid.

Welk speeltje u ook kiest voor uw puppy, het is belangrijk dat u goed op hem let tijdens het spelen en af en toe controleert of hij geen brokjes heeft afgebeten. Gooi het speelgoed van uw puppy weg als het zijn breekpunt nadert. Koop ook een beloningstasje hond om uw brokjes te bewaren.