Gezondheid Tips
Image default
Aandoeningen en ziekten

Baby speelkleedje

Speeltapijt biedt een hele reeks voordelen, en dient een zeer belangrijk doel bij het stimuleren van de ontwikkeling van je baby. Vanuit het oogpunt van de ouders helpt een speelkleed met veel interessante speeltjes, materialen en activiteiten om hun kind te vermaken. Baby’s kunnen zich snel vervelen, en als ouder kan het vermoeiend zijn om de enige bron van vermaak te zijn! Activiteiten matten kunnen iets zijn waarmee een kind graag alleen of samen met een ouder speelt en onderzoekt.

Waarom een speelkleed?

Het is ook een stuk gezonder en veiliger voor een jong kind om op een speelmat te liggen dan op de vloer. De vloer is niet de meest hygiënische plek voor gezichtjes of vingertjes die regelmatig in de mond gestopt worden. Het immuunsysteem van een baby is nog lang niet goed ontwikkeld, en met een in de wasmachine wasbaar speelkleed kan je kind veilig op de vloer liggen. Als je heel harde vloeren hebt, is een zacht, gedempt speelkleed ook heel wat comfortabeler voor hen.

Maar natuurlijk zijn speelkleedjes ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van een hele reeks vaardigheden en bekwaamheden. Begin met je baby een minuut of twee op zijn buikje te leggen, en bouw dit op tot twee of drie minuten per keer, een of twee keer per dag. Dit helpt bij de ontwikkeling van de nekspieren als voorbereiding op het kruipen en uiteindelijk het lopen.

De baby laten wennen aan het speelkleed

We weten dat het vanaf het moment dat je baby opstaat ontmoedigend kan zijn, omdat we het gevoel hebben dat ze kunnen vallen of gewond kunnen raken. Maar dit is een natuurlijke fase van het groeiproces.

Rol ze vervolgens op hun rug, zodat ze kunnen spelen met de speeltjes die aan de bovenkant aan de stang hangen. Zo worden ze aangemoedigd hun hand uit te steken, de speeltjes te slaan, eraan te trekken en te ontdekken wat ze kunnen doen, en ontwikkelen ze de hand-oogcoördinatie en de gewrichts- en spierkracht in hun armen.

Met een reeks kleuren, materialen, geluiden en texturen zal een speelkleed je kind maandenlang vermaken en het helpen om belangrijke vaardigheden te ontwikkelen door te spelen en te ontdekken. Als je het speelgoed af en toe kunt verplaatsen en opnieuw kunt rangschikken, kan je kind nieuwe dingen uitproberen.

 

Voordelen van een speelkleed

Het is een flexibele en speciale speelruimte voor baby’s. Het maakt niet uit of de vloer hard, zacht of vies is, je kunt overal een baby speelkleed neerleggen en je hebt meteen een schone en comfortabele plek voor jouw baby om op te spelen. Sommige ouders trainen hun baby’s zelfs om op de mat te blijven liggen, zodat ze niet in de problemen komen.

Vaak zijn ze wasbaar. De meeste speelmatten kunnen in de wasmachine worden gewassen als ze van stof zijn, of kunnen gemakkelijk worden schoongeveegd als ze van schuimrubber zijn. 

Ze houden de vloer schoon. Baby’s staan erom bekend dat ze spugen, uitblazen en lekkende luiers hebben op alles waar ze op zitten of liggen. Een Little Dutch speelkleed houdt de vloer of tapijt schoon van deze rommel.

Ze bieden de baby een zachte onderlegger. Een harde vloer is prima voor uw baby om op te liggen, maar net zoals jij zelf na een tijdje een beetje ongemakkelijk voelt op een harde vloer, kan dat ook voor jouw baby gelden. Speelmatten bieden een klein kussen om jouw baby tevreden te houden.

Tot slot

Speelkleedje baby  is een andere geweldige uitvinding in de babyspullen wereld.

Ze houden de vloer schoon, bieden het juiste comfort voor je baby om op te liggen en te spelen, en houden je baby gemakkelijk bezig als er een gymzaal aan vast zit.

 

https://www.vrouwenaanrader.nl/wat-moet-je-allemaal-kopen-voor-je-kinderen/